Patience

Patience is een kaartspel dat enorme bekendheid geniet. We mogen dagelijks honderden spelers verwachten die deze klassieker komen spelen. Het grote voordeel van patience is dat het een kaarstpel is dat je tegen jezelf kunt spelen. Daardoor hoef je niet te wachten op een tegenspeler, en kun je het in vrijwel iedere situatie spelen. Een stok kaarten is immers gemakkelijk om mee te nemen! Ook achter je computer kun je nu gemakkelijk patience spelen! Begin hieronder direct met jou spel!

Patience spelregels

Het spel patience kent de volgende indeling, allereerst de zeven stapels waarop een een kaart omgedraaid mag worden. Verder vind je vier vlakken waar uiteindelijk de stapels op gelegd meoten worden. De overige kaarten liggen op de stapeln links boven.

Het doel is om alle vier de kaartsoorten (harten, ruiten, schoppen, klaveren) gesorteert van Aas tot Koning op de vier vlakken te krijgen. Hiervoor dienen de kaarten verspeelt te worden. In de zeven stapels ga je kaarten onder elkaar leggen. Rood en zwart afgewisseld met opvolgende waarden (7,6,5,4) door dat goed te doen komen de onderliggende kaarten vrij. Aanvullend kun je kaarten uit de stapel pakken.

Andere games

Heb je even genoeg gezien van patience? Speel dan onze andere klassieker, Mahjong! Of kijk bij de andere categorieën! We zijn er zeker van dat je een spel kunt vinden op Gameoase.nl!kijk eens rond en zie welk spel bij jou past!

© 2024 Gameoase.nl | gaming links